Bahan-bahan
250g mentega
3 cawan tepung gandum
1 cawan gula aising
2 biji telur
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu teh serbuk penaik
untuk inti
150g coklat masakan
25g mentega
25g shortening
3 sudu susu cair
Cara-cara
Pukul mentega dan gula hingga sebati.
Masukkan telur dan esen vanilla, kacau sebati.
Masukkan tepung yang diayak bersama dengan serbuk penaik sedikit demi sedikit dan uli sehingga menjadi doh.
Canaikan sehingga setebal 1/2 cm dan terapkan dengan acuan tart.
Bakar pada suhu 180C sehingga masak dan kekuningan
Untuk inti masukkan semua bahan dalam bekas dan cairkan di atas api perlahan menggunakan kaedah double boiler.
Kemudian boleh diletakkan di atas tart yang telah sejuk.
Thursday, December 16, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment